www.sp87.poznan.pl
Wiosna na talerzu
Wiosenna aura zmotywowała uczniów klasy 2a do wykonania wiosennych kanapek i szaszłyków. Każdy mógł przygotować zdrowy posiłek według swoich upodobań i wybranych smaków. Na klasowych stolikach zamiast książek i zeszytów pojawiły się witaminowe bomby w postaci sałaty, pomidorów, ogórków, rzodkiewek, winogron, bananów, borówek i truskawek. Kanapki i szaszłyki wyglądały bardzo smakowicie, wszyscy jedli je z wielkim apetytem. Były to zajęcia uczące samodzielności, właściwego zachowania się przy stole oraz zdrowego odżywiania.
Czytaj również:
„Ciocia od klocków” w klasach 1-3
Międzyszkolny Konkurs Wiedzy o Poznaniu i Wielkopolsce - I etap
Wolontariat w nowym projekcie Przez Wolontariat do Integracji IV
Promocja zdrowia z WSSE w Poznaniu
Klasa 2a w Rogalowym Muzeum Poznania
Poczta walentynkowa
Dyskoteka karnawałowo – walentynkowa
Relacja z wycieczki edukacyjnej do Bramy Poznania klasy 4a
SZKOLNY KONKURS RECYTATORSKI dla uczniów klas I - III "UROKI ZIMY" rozstrzygnięty
Tłusty Czwartek